Showcase: Chey Veck

ty-chey

De vraag:
De uitdaging bestond uit het bouwen van een eenvoudige engelstalige website waarop muziek aangeboden kon worden en waarin alle bandleden eenvoudig zelf content konden plaatsen. De muziek moest een centrale plek krijgen. Tot slot moest het ook eenvoudig zijn om afbeeldingen te plaatsen bij de berichten, zowel los als in een gallery. De website moest een veranderende headerimage krijgen om zoveel mogelijk van het artwork door de gehele site zichtbaar te maken. Tevens was het belangrijk dat de content eenvoudig te delen was op verschillende sociale netwerken en moest er een kalender ingebouwd worden voor toekomstige optredens. Het vertrekpunt was een reeds bestaande Nederlandstalige website.

De oplossing:
Er is een WordPress installatie gedaan, waarna de template verder is gepersonaliseerd geheel in lijn met de wensen van de band en gebruik makend van het beschikbare artwork. Er zijn keuzes gemaakt met betrekking tot de bestaande content, hierna is ca. 80% gemigreerd naar de nieuwe omgeving en vertaald naar het Engels. 20% van de bestaande content is verwijderd. Voor alle bandleden is een WordPress-account aangemaakt en hier is een korte training voor gegeven.
Voor de muziek is een Soundcloud-account voor de band aangemaakt en de muziekbestanden (mp3) zijn geüpload naar de centrale Soundcloud-server. De Soundcloud-player is op een goed zichtbare (centraal boven de hoofdnavigatie in de header) geïmplementeerd. Voor het artwork in de header is gekozen voor een randomizer die in totaal vijftien verschillende plaatjes kan laten zien. Tot slot is binnen WordPress een aantal plugins geïnstalleerd die een aantal van de gevraagde functionaliteiten mogelijk maakten.

Chey Veck is mijn eigen band.